Auto-aanpassingen

Voor uw aangepaste auto en uw aangepaste bus. WellColl Autoaanpassingen Limburg


Qua auto-aanpassingen heeft WellColl Groep in Limburg een uitgebreid assortiment aan oplossingen om mensen met een beperking met een aangepaste auto het zelf rijden mogelijk of gemakkelijker te maken. Zelfs kleine, lange of zware mensen kunnen vaak voordeel behalen met een auto-aanpassing. Bijvoorbeeld met een autostoel op maat.

We voorzien ook bestelauto’s en -bussen van mogelijkheden om rolstoelen gemakkelijk te vervoeren. We kunnen een rolstoellift monteren, oprijplaten leveren of de vloer verlagen. Een normale auto wordt met een autoaanpassing een rolstoelauto. We kunnen dat doen als een individueel project, maar we bouwen bijvoorbeeld ook kleine series bestelbussen om voor taxibedrijven die rolstoelvervoer aanbieden.

Hieronder vindt u al een aantal mogelijkheden van onze autoaanpassingen met uitleg en foto’s. Vaak zien we dat een auto met automaat als basis voor een autoaanpassing gekozen wordt, maar dat is geen vereiste maar wel al een voordeel. Een  aangepaste auto geeft u extra vrijheid. Heeft u moeite om met de rechtervoet het gaspedaal te bedienen? Dan verplaatsen we het gaspedaal naar links. Hebben beide voeten een beperking? Dan verplaatsen we zowel het gas- als rempedaal naar het stuur. Voor de meeste problemen vinden onze specialisten samen u met uw specifieke wensen wel een oplossing.

Wilt u meer informatie of een maatwerkofferte, bezoek dan onze showroom of neem contact op met onze auto-aanpassing specialisten. Hier vindt u de adres- en contactgegevens.

We zijn in Limburg hét adres voor autoaanpassingen.

Ook met auto-aanpassingen is WellColl veelzijdig!

Auto-aanpassingen

Handbedrijfsrem met segmentgas

Wanneer u niet (meer) in staat bent om het originele rem- en gaspedaal te bedienen, kan dit opgelost worden met bijvoorbeeld een handbedrijfsrem met segmentgas (CBR-code 20.06). Het originele rem- en/of gaspedaal wordt met de hand bediend door middel van een aangepaste hendel naast het stuur. Het originele rem- of gaspedaal wordt opklapbaar gemaakt.

Uitgebreide mogelijkheden

Is er onvoldoende handkracht om deze hendel te bedienen dan kan het systeem uitgevoerd worden met extra rembekrachtiging (CBR-codes 20.07 en 20.08).

Naar Handbedrijfsrem met segmentgas
Auto-aanpassingen

Gaspedaal links en rechts opklapbaar

Indien u een beperking heeft aan het rechterbeen bestaat de mogelijkheid om met het linkerbeen gas te geven. Deze aanpassing is zo gemaakt dat het pedaal dat niet gebruikt wordt omhoog geklapt kan worden (CBR-code 25.07).Met deze modificatie heeft u een aangepaste auto waarmee u partner zonder beperking ook makkelijk rijden kan.

We vinden altijd een oplossing

Indien er geen controle meer over het rechterbeen is, bijvoorbeeld bij gebruik van een prothese, dan kan een afscherming bij het rempedaal gemaakt worden (CBR-code 30.08).
Een auto met automaat is wel een voordeel in dit verband.

Naar Gaspedaal links en rechts opklapbaar
Auto-aanpassingen

Meerij-zelfrij-situatie

Wanneer de rolstoelgebruiker zittend in een handbewogen dan wel elektrische rolstoel wil meerijden in de auto is de keuzemogelijkheid groot. Deze auto’s worden zo aangepast dat men zittend in de rolstoel in het achtercompartiment kan meerijden.

Meerij-zelfrij-situatie

Door de bodem te verlagen ontstaat er meer binnenruimte en kan men eenvoudig in- en uitrijden. Door toepassing van het
zogenaamde “knielsysteem”, dat de auto aan de achterzijde door de veren laat zakken, wordt het in- en uitrijden nog gemakkelijker.

Creeer Onafhankelijkheid
Auto-aanpassingen

Rolstoelliften en oprijplaten

Een rolstoelbus wordt toegankelijk voor een rolstoelgebruiker door een hydraulische rolstoellift of een oprijplaat. Nadat de deuren of achterklep zijn geopend kan de rolstoellift of oprijplaat worden uitgeklapt en kan de rolstoel vervolgens de rolstoelbus in worden gereden.

Een lift is comfortabel en veilig

Indien gewenst kunnen de deuren, achterklep en liftplatform worden bediend door middel van een afstandbediening.

Naar Rolstoelliften en oprijplaten
Auto-aanpassingen

LPK keuring

Personenliften zijn onderhevig aan slijtage. Een defect kan leiden tot ongewenste en onveilige situaties. In het kader van de Arbowet is het vereist deze liften periodiek te controleren en te onderhouden. Minimaal één keer per jaar dient een personenlift te worden gekeurd. Dat kan aan de hand van het LPK Keurmerk (Laadkleppen Periodieke Keuring).

Vermijd elk risico

Particulieren, taxiondernemingen en bijvoorbeeld zorginstellingen die regelmatig te maken hebben met voertuigen met een personenlift moeten zich realiseren dat ze aansprakelijk kunnen worden gesteld bij eventuele ongevallen. Periodiek laten keuren is om die reden al raadzaam.

Naar LPK Keuring
Auto-aanpassingen

Maatwerk in autostoelen

WellColl Groep is officieel reseller van ASS en Recaro autostoelen. Anders dan een standaard autostoel zijn deze op maat gemaakt en op veel manieren verstelbaar. Heeft u een rug- of nekprobleem en heeft u last tijdens het rijden? Denk dan aan een maatwerkstoel. Het zal u veel comfort bieden. Ook kunnen we stoelen verlagen of verhogen.

Zit als gegoten

Ontspannen autorijden zonder been-, nek- en rugklachten begint met een comfortabele zit achter het stuur. Onze autostoelen zitten als gegoten. In onze showroom hebben we diverse modellen staan om te proberen. Zo kunt u de juiste beslissing nemen.

Naar Maatwerk in autostoelen
 
Auto-aanpassingen

Rolstoelauto door bodemverlaging

We kunnen compacte bestelauto's voorzien van een verlaagde vloer met een geïntegreerde oprijplaat. Dit biedt een relatief goedkope manier van rolstoelvervoer.

Plaats voor een rolstoel OF 5 personen

De achterbank blijft intact en is opklapbaar. Afhankelijk van de grootte van de rolstoel kunt heeft u diverse configuratie-mogelijkheden.

Naar bodemverlaging
Auto-aanpassingen

Handmatige rem

In die situaties waarbij de kracht of de mogelijkheid ontbreekt om met een been te remmen, kunnen we rem verplaatsen naar het stuur.

De standaard rem opklapbaar, en de nieuwe handmatige rem aan het stuur

In deze configuratie blijft de auto te gebruiken door mensen met en zonder beperking.

Naar handmatige rem

Let op: Auto- aanpassingen wordt uitsluitend bij WellColl Sittard uitgevoerd. Maak bij voorkeur een afspraak, dan kunnen we de tijd voor u nemen.


Voor advisering richting het bedrijfsleven en het beoordelen van bijzondere situaties bij autoaanpassingen werken we samen met DADiCO

WellColl auto-aanpassingen
[cs_x_headline_perceptive loop=”true” b_size=”50″ f_size=”0.1″ method=”letter-spacing” animate_color=”false” anim_style=”ease” align=”center” second_color=”rgb(29, 167, 247)” color=”rgb(29, 167, 247)” size=”0.3″ speed=”10″ level=”h5″ group_single=”Registered” groups_enable=”false” group_member=”groups_member” drip_enable=”false” drip_type=”join” drip_hide_days=”0″ drip_days=”0″ drip_visibility=”after” drip_advanced=”false”]Autoaanpassingen nieuws[/cs_x_headline_perceptive]
Auto-aanpassingen
23 december 2017

Onze demo VW T5 rolstoelbus is te koop.

Update: 8-3-2018 Deze auto is verkocht. Aangepaste rolstoelbus kopen ?   We bieden onze demo  aangepaste rolstoelbus op basis van een VW T5 aan: De (technische ) gegevens zijn als volgt: Uitvoering 2.5 TDI Trendline DC 2wd Prijs € 11.7...

Door Fred Collé2